Steve Jobs ha muerto. Descanse en paz uno de los referentes del mundo de la tecnología. Un auténtico genio al que siempre recordaremos. Descanse en Paz.
Steve Jobs va co-fundar la companyia amb Steve Wozniak el 1976
També va ser creador dels estudis d’animació Pixar, que van revolucionar el cinema d’animació amb la pel·lícula ‘Toy Story’
Steve Jobs, fundador d’Apple, ha mort aquest dijous a la matinada a l’edat de 56 anys, segons ha confirmat la pàgina web de l’empresa nord-americana. Jobs arrossegava des de feia anys greus problemes de salut, entre ells un càncer de pàncrees que va superar ara fa set anys.
La companyia creadora de dispositius com els Mac, l’iPod, l’iPhone o l’iPad, ha acompanyat la tràgica notícia amb una nota de condol i una gran fotografia de Jobs a la seva web en què expressa que “Apple ha perdut un visionari i un geni creatiu, i el món ha perdut un ésser humà increïble”. “Steve deixa enrere una companyia que només ell podria haver construït. El seu esperit sempre serà l’esperit d’Apple”.
Apple ha habilitat el correu rememberingsteve@apple.comemail protegit per enviar mostres de condol en memòria de Jobs, que també és recordat a Twitter amb l’etiqueta #SteveJobs.
Jobs se’n va havent viscut durant anys en un estat de salut molt delicat. L’any 2004 li van diagnosticar un càncer de pàncrees i el 2009 va ser sotmès a un trasplantament de fetge. Tot i les seves puntuals aparicions en públic, el seu estat de salut era fràgil. En conseqüència, el passat 25 d’agost Jobs renunciava per carta al càrrec de conseller delegat d’Apple. Les regnes de la companyia les va agafar el qui fins llavors havia estat la seva mà dreta, Tim Cook, que assumia així la difícil tasca de mantenir la companyia com la més valuosa dels Estats Units.
“Sempre he dit que si arribava el dia en què no pogués atendre les meves obligacions i expectatives com a conseller delegat d’Apple, seria el primer en fer-vos-ho saber. Desafortunadament, el dia ha arribat”, declarava Jobs a la missiva en què anuncia la seva dimissió bo i mantenint-se com a president.
També va fundar Pixar
Nascut el 24 de febrer de 1955 a San Francisco (Califòrnia, EUA), Steve Paul Jobs va revolucionar el món dels ordinadors amb el llançament del Macintosh i al segle XXI la indústria de consum amb els tres dels aparells electrònics més reeixits de la història: l’iPod, l’iPhone i l’iPad. Cofundador i conseller delegat d’Apple Computer, va ser un dels grans innovadors en la indústria informàtica i ja als anys 70 va ajudar a la popularització de l’ordinador personal.
Després de tenir problemes amb la cúpula directiva de l’empresa que ell mateix va fundar, Jobs va ser acomiadat d’Apple Computer el 1985, moment en que va crear la productora Pixar revolucionant el cinema d’animació amb Toy Story, però va tornar a la companyia el 1997, i en va ser director executiu fins que va renunciar, l’agost passat.
Steve Jobs va co-fundar Apple amb només 21 anys i tenint com a soci Steve Wozniak, a qui havia conegut dos anys abans i amb qui va crear el primer ordinador, l’Apple I. Era el 1976 i el garatge de la família Jobs va servir com a seu per acollir la companyia Apple Computer.
Després de millorar la versió del primer ordinador amb la sortida de l’Apple II, els dos companys van començar a treballar amb el que es convertiria en el primer ordinador Macintosh, que es va presentar el 1984 i que va suposar ja una revolució en el món de la informàtica.
Per intentar mantenir la competitivitat amb el gegant IBM, que va treure el seu primer ordinador personal el 1981, Jobs va convèncer el president de PepsiCo, John Sculley, perquè s’incorporés a Apple el 1984. Les desavinences entre ells, però, va fer que un any més tard, el 1985, Jobs abandonés l’empresa.
Va ser llavors quan Jobs va fundar l’empresa Next, des d’on va llançar l’ordinador Next Computer conegut com a The Cube, i també va realitzar la compra de la divisió d’animació de George Lucas, que es convertiria en els estudis Pixar. Va ser també aquí on Jobs va posar el seu granet de sorra i va revolucionar també el món de l’animació, que va culminar amb l’estrena el 1995 de Toy Story, la primera pel·lícula de dibuixos animats realitzat íntegrament per ordinador.
Deu anys després de sortir de la companyia, Jobs va tornar a Apple, que es va quedar amb NextStep. A partir d’aquí, l’empresa de la poma mossegada va començar a créixer, sobretot després que Jobs assumís la presidència d’Apple el 1997.
Un anys més tard, el 1998, Jobs va tornar a revolucionar el mercat amb el llançament del primer iMac.
Però la revolució tecnològica d’Apple no acaba aquí. El 2001 Jobs presenta l’ipod, un reproductor de música digital, a més de la creació d’iTunes Store.
L’agost del 2004 ell mateix va anunciar que se li havia diagnosticat un càncer de pàncrees, del qual havia estat operat. Al setembre, es va reincorporar a la companyia.
El 2007, Apple llança l’iPhone, la seva primera incursió en el mercat de la telefonia mòbil i una nova mostra de la innovació tecnològica i revolucionària impulsada per Jobs.
L’abril del 2010 Apple llança l’iPad, la primera tauleta (una barreja de telèfon i ordinador portàtil), que ven 4,2 milions d’unitats en els primers tres mesos de sortida al mercat.
Aquest agost passat, tot just fa dos mesos, Steve Jobs va anunciar a través d’un comunicat que es retirava definitivament d’Apple perquè considerava que no podia “complir” amb les funcions i expectatives com a conseller delegat de la companyia.
Leave a Comment
Lo siento, debes estar conectado para publicar un comentario.