De vez en cuando las intituciones catalanas dan en el clavo y toman iniciativas muy buenas para los ciudadanos de Barcelona en este caso, se trata de una actividad para algunas escuelas e institutos del barrio del eixample, se trata de clases de ingles con monitoras inglesas que consiguen a traves de un intercanvio con universidades de Inglaterra, hasta aquí, okey, todo muy bien planteado, sin duda la mejor opción desde tu ciudad para promover la inmersión linguistica sin tener que costear un costoso viaje a inglaterra, el curso de ingles encima es gratuito, solo se requiere de alguna familia dispuesta a alojar a los monitores, yo como padre de una niña interesada en el curso me ofrezco voluntario para tener las monitoras que hagan falta porque no quiero asumir el riesgo de que no se haga el curso por falta de familias voluntarias, inicialmente les parece la idea genial y me dejan tener 3 monitoras en casa, pero en el momento de la verdad, solo vienen 2 jovencitas y como no les doy wiffi en la habitación deciden ellas que no soy la familia adecuada y cogen las maletas y dicen a la organización que quieren otra familia de acogida, con lo cual me quedo sin mi gran oportunidad de inmersión lingüística y el centro aloja a las monitoras con otras familias o en sus propias casas y yo y mi familia nos quedamos sin la esperada inmersión lingüística, despues de invertir bastante dinero para mejorar el jardin de casa y comprar estanterias para que puedan poner sus cosas.
incialmente eramos la familia perfecta porque me llegaron al mail frases como la siguiente: Chico, ay si tuviéramos muchos como tú, qué paraíso sería el mundo ……….. y al poco de empezar ya no somos la familia adecuada para tener a las monitoras, y aún me estoy preguntado que hemos hecho mal para que nos deniegen tener una monitora inglesa en casa….y me lo voy a estar preguntado todo el verano.
todo esta historia la tuve con el centro lola Anglada en el barrio del eixample en barcelona y todavia me pregunto porque, como Mouriño o que hicimos mal para que se nos niege poder ejercer de familia de acogida.
Comentar que mi hija pudo hacer el curso de una semana de ingles sin problema y fué contenta porque enseguida encontro amigas en el centro, pero nosotros como familia de acogida quedamos totalmente tocados y hundidos y si quiero que la niña vuelva a oir ingles en su entorno más proximo voy a tener que costear un viaje a inglaterra a final de mes.
Espai de Dinamització Educativa Lola Anglada. C/Rocafort 236. Districte de l’Eixample.
Institut d’Educació
De tant en tant les institucions catalanes donen en el clau i prenen iniciatives molt bones per als ciutadans de Barcelona en aquest cas, es tracta d’una activitat per a algunes escoles i instituts del barri de l’eixample, es tracta de classes d’anglès amb monitores angleses que aconsegueixen a través d’un intercanvi amb universitats d’Anglaterra, fins aquí, okey, tot molt ben plantejat, el curs d’anglès gratuït, només es requereix d’alguna família disposada a allotjar als monitors, jo com a pare d’una nena interessada en el curs m’ofereixo voluntari per tenir les monitores que calguin perquè no vull assumir el risc que no es faci el curs per falta de famílies voluntàries, inicialment els sembla la idea genial i em deixen de tenir 3 monitores a casa, però en el moment de la veritat, només vénen 2 jovenetes i com no els dono wiffi a l’habitació decideixen elles que no sóc la família adequada i agafen les maletes i diuen a l’organització que volen una altra família d’acollida, amb la qual cosa em quedo sense el meu gran oportunitat d’immersió lingüística i el centre allotja a les monitores amb altres famílies o en les seves pròpies cases i jo i la meva família ens vam quedar sense l’esperada immersió lingüística.
inicialment erem la família perfecta perquè em van arribar al mail frases com la següent: Noi, ai si tinguéssim molts com tu, què paradís seria el món ……….. i al poc de començar ja no som la família adequada per tenir a les monitores, i encara m’estic preguntat que hem fet malament perquè ens deniegen tenir una monitora anglesa a casa …. i m’ho vaig a estar preguntat tot l’estiu.
tot aquesta història la vaig tenir amb el centre lola Anglada al barri de l’eixample a barcelona.
Es posa en marxa la campanya «Voluntariat educatiu per la lectura» que s’adreça a les persones majors d’edat que vulguin fer acompanyament de lectura individual a infants, persones amb interès per l’educació, que els agradi la lectura i que s’ho vulguin passar bé aprenent d’aquesta experiència.
Aquesta campanya està vinculada al programa «Suport a la lectura» destinat a escolars de centres sostinguts amb fons públics amb l’objectiu de fomentar la comprensió lectora i el gust per la lectura, en infants d’entre 7 i 9 anys, com a eines que contribueixin a l’èxit escolar i a l’aprenentatge al llarg de la vida.
El programa es planteja com un treball compartit entre l’escola, la família i l’entorn.
Des del Grup de Treball «Diversitat Cultural i Inclusió Social» –creat recentment en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat de Barcelona (PECB) 2012-2015– es va proposar una comissió de treball que abordés el tema de voluntariat educatiu-coresponsabilitat social.
El programa «Suport a la lectura» en aquesta fase pilot es fa a l’Espai de Dinamització Educativa Lola Anglada, del districte de l’Eixample i es preveu ampliar-lo a d’altres districtes de la ciutat.
PROGRAMA PILOT
El Programa de Suport a la Lectura és un programa, en fase pilot, impulsat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona (IMEB). Ens calen persones voluntàries per portar a terme l’acompanyament a la lectura individual 1(1 infant, 1 adult), d’infants d’entre 7 i 9 anys, de centres educatius sostinguts amb fons públics de Barcelona.
- Lloc: Espai de Dinamització Educatiu Lola Anglada. C/Rocafort 236. Districte de l’Eixample.
- Horari d’acompanyament: un dia a la setmana, de dilluns a dijous, de 17 a 18.30 h.
- Període: d’octubre del 2012 a maig del 2013
Per realitzar aquest voluntariat educatiu comptareu amb formació i suport constant.
REQUISITS
Podeu fer voluntariat per la lectura si:
– Teniu més de 18 anys.
– Voleu acompanyar un infant a llegir, tot gaudint i aprenent.
– Domineu el català i el castellà, i llegiu en les dues llengües.
– Disposeu d’1 hora i mitja, 1 dia a la setmana.
Leave a Comment
Lo siento, debes estar conectado para publicar un comentario.